Drama Spontan 30: Sembilu Versi Kelantan

23 มี.ค. 2021
1 130 975 มุมมอง

Adaptasi daripada drama nostalgia dulu iaitu Sembilu. Mengisahkan tentang percintaan Fendi & Zetty yang dihalang oleh keluarga.

ความคิดเห็น
  • Terima kasih semua yg wish birthday mi harini.. jgn lupa share video ni biar trending guys💪 Satu lagi, Khamis ni jgn lupa Mi akan release lagu Gewe Ku Ore Kelate, nantikan update dkt IG & FB Mi ok👌

    Syahmi SazliSyahmi Sazli19 วันที่ผ่านมา
    • Salam min x puas tgk cerita drama spontan dari min panje sikit jalan cerita min😁😁😁😁

      Firdaus KassimFirdaus Kassim5 วันที่ผ่านมา
    • 8

      Mohd IbrahimMohd Ibrahim9 วันที่ผ่านมา
    • 0

      Mohd IbrahimMohd Ibrahim9 วันที่ผ่านมา
    • Happy birthday bossku...good lucky

      Ahmad NashrulAhmad Nashrul12 วันที่ผ่านมา
    • aaaaàaaaàà

      Eno JntEno Jnt12 วันที่ผ่านมา
  • Apa nama tajuk lagu yg loghat kelantan ?

    Syed FarizSyed Fariz23 ชั่วโมงที่ผ่านมา
  • 2 mingu dah 1juta terbaik lah

    ll Andyll Andyวันที่ผ่านมา
  • hahaha kelakar... syahmi, boleh x mintak sai betulkn cara sebut nama produk tu? dah lama perhati.. simple je cara sebut dia sbenarnye, mintak sai tanye teacher cara sebut yg betul hehehe

    Mrs SHeeMrs SHeeวันที่ผ่านมา
  • Pecah pequt ....😂😂mmg kena lah watak shahrul ni🤣🤣🤣🤣memang lawak abiss🤣

    Syazwan 03Syazwan 03วันที่ผ่านมา
  • AHAHAHAHA asif merit bena nah ko poktar 😂😂

    Hafiz IlyasHafiz Ilyasวันที่ผ่านมา
  • Eh?! Yang cakap balik pukul 4 tu bukan asif pun. Tapi dia yang kena marah dengan daddy dia. Hahaha! 😂

    Eden HaizardEden Haizardวันที่ผ่านมา
  • Kahkagkah...mula deber ngat pokmat...ngelas kecik?pala lari g kat gu...nakal la cita dio

    Abu KepokAbu Kepok2 วันที่ผ่านมา
  • Buat drama spontan episode 31 : yb asif dan yb yoe part 2

    Aisyah AtifahAisyah Atifah2 วันที่ผ่านมา
  • Lawa sika Abe Mat,😁😁,

    ismail jaffar jaafar derisismail jaffar jaafar deris3 วันที่ผ่านมา
  • Semakin hnsem asi sudah..semakin dewasa tgok muka dia.

    Leonard Anyie WanLeonard Anyie Wan3 วันที่ผ่านมา
  • Terbaik la pok tar bedul abe mat asif lawak nak mampus

    Rashidi pak lang demoRashidi pak lang demo3 วันที่ผ่านมา
  • sedih kawe

    Muhammad shazmilMuhammad shazmil4 วันที่ผ่านมา
  • terbaik!!!

    Cerita BestCerita Best4 วันที่ผ่านมา
  • Salam semua. Siapa yg rindukan kuliah Almarhum Tok Guru Nik Aziz, bleh lah melawat Chanel saya ye

    Kuliah MurabbiKuliah Murabbi4 วันที่ผ่านมา
  • terbaik abe dio

    5 dollars Cigarette box5 dollars Cigarette box4 วันที่ผ่านมา
  • Vaba tumar dirbare sob pagoler khena 😝😝😝😝

    Md JihadMd Jihad5 วันที่ผ่านมา
  • Egola je kothay theke je pai ami Bojina 😀😀😀

    Md JihadMd Jihad5 วันที่ผ่านมา
  • Content Syahmi Sazli sentiasa menarik. DB suka sangat2! Semoga terus berkembang dan berjaya ya team SS

    Dapur BiruDapur Biru5 วันที่ผ่านมา
  • hello I want to ask if batik comes from Malaysia or Indonesia Please reply:)

    Aji Kristianto41Aji Kristianto416 วันที่ผ่านมา
    • @ReVeLuv Cherry but the citizens of Malaysia claim that batik belongs to Malaysia :(

      Aji Kristianto41Aji Kristianto415 วันที่ผ่านมา
    • hope that helps. i mean i just googled. read more to understand more :)

      ReVeLuv CherryReVeLuv Cherry5 วันที่ผ่านมา
    • hello. batik is a technique of wax-resist dyeing on cloth that originated from Java Island, Indonesia. The origin of batik production in Malaysia it is known trade relations between the Melayu Kingdom in Jambi and Javanese coastal cities have thrived since the 13th century. The method of Malaysian batik making is different from those of Indonesian Javanese batik. (source; English Wikipedia)

      ReVeLuv CherryReVeLuv Cherry5 วันที่ผ่านมา
  • aku suka lucu😄😄😄

    Anarose BacayAnarose Bacay7 วันที่ผ่านมา
  • be cinta anak perempuan tak tahu

    Anarose BacayAnarose Bacay7 วันที่ผ่านมา
  • Tatau do aku gelak mace ore gilo

    queen tralalalaqueen tralalala7 วันที่ผ่านมา
    • Hahaha 😂

      SASUKE FFSASUKE FF6 วันที่ผ่านมา
  • Bagus like from indonesia

    Tren5 NewsTren5 News7 วันที่ผ่านมา
  • sain ok asif 2 3 kali kena katok atas belake... bunyi deras tu benok bulih la asif...

    Alif SafwanAlif Safwan7 วันที่ผ่านมา
  • Serius betul bapak dia 😁😁

    ujang senangujang senang7 วันที่ผ่านมา
  • ❤️

    Nik NatashaNik Natasha7 วันที่ผ่านมา
  • Suka tngok asif makin nampak bergaya macho 👍

    Soya SoyaSoya Soya8 วันที่ผ่านมา
  • Fleur tu sebutannya bukan 'fliur' tapi 'fler'. Bukan 'e' taling(ekor) , 'e' pepet(enam). Maaf kalau kedengaran serius and annoying tapi saya rasa terganggu dengar. Dah bgtau ni rasa lega 😂

    twoonetwoone pooonepooonetwoonetwoone pooonepooone8 วันที่ผ่านมา
  • Kelibat Fendi🤣 duduk santai molek..

    Faz Y15ZrFaz Y15Zr8 วันที่ผ่านมา
  • guano sebut tar😁😆

    Shahrul SainiShahrul Saini8 วันที่ผ่านมา
  • Selok main nga pok tar

    Khun SikinKhun Sikin8 วันที่ผ่านมา
  • Bahasa apa itu aku gk paham, tiap hari liat upin ipin bahasanya gk kayak gitu

    Firgiawan ListantoFirgiawan Listanto8 วันที่ผ่านมา
  • Kfc : lodok potato bowls 🤣

    mira leemira lee9 วันที่ผ่านมา
  • Ada sambungan lagi tk

    Hafiy 07Hafiy 079 วันที่ผ่านมา
  • 6:30 Yb Bedul buat apa kat situ? Hahahahahahahaha

    NHF ONHF O9 วันที่ผ่านมา
  • apa tajuk lagi blackground nya ye

    Shamsul ShamShamsul Sham9 วันที่ผ่านมา
  • Kepalo pengat🤣🤣

    Paktam 76Paktam 769 วันที่ผ่านมา
  • Pakcik tu betul2 in character 🤣

    veevee9 วันที่ผ่านมา
  • Asif kena benggong🤣🤣

    Cabri CkCabri Ck9 วันที่ผ่านมา
  • Aku tgk srupo asif pulok keno maroh dgn ayoh dio 🤣🤣🤣

    kayrul productionkayrul production9 วันที่ผ่านมา
  • Makin lamo makin gong... Xtau lawak dok mano doh

    Zaki Jeck89Zaki Jeck899 วันที่ผ่านมา
  • Terhibur tengok bapak and anok dok baloh 🤣🤣🤣pecoh perut kito bohhhh🤣🤣🤣

    remmy siXthr33remmy siXthr339 วันที่ผ่านมา
  • Saudara dan saudari yang dikasihi. Tiba masanya untuk bersatu melawan kekuatan jahat. Yesus Kristus dapat kembali pada bila-bila masa sekarang. Masa tidak lama. Bertaubatlah atas dosa-dosa anda. Kekalkan iman anda. Tetap percaya dan percaya. Hanya Yesus yang dapat menyelamatkan kita.

    RoyalstevenRoyalsteven9 วันที่ผ่านมา
  • Memang trading....

    AMAS ChannelAMAS Channel9 วันที่ผ่านมา
  • thworld.info/code/_6iuGdjLBxi22_6MOrxeqg.html

    Aswad VlogAswad Vlog10 วันที่ผ่านมา
  • Sek barat bodo

    DinDin10 วันที่ผ่านมา
  • Betul ii citer ni masa lalu kampung indahnya

    Samsudin SiregarSamsudin Siregar10 วันที่ผ่านมา
  • Sore skoloh pasir putih, sore kube kiye, sore ganu... Balik naik basikal sekali

    MUHAMAD ROZI MAT DRISMUHAMAD ROZI MAT DRIS10 วันที่ผ่านมา
  • Ahahhahahahahahha orang komunis 😂😂😂😂😂 nayo ko shahrul

    Idira Shahida RamliIdira Shahida Ramli10 วันที่ผ่านมา
  • Teringat zaman² dulu..sedih pula rasanya😔

    Maill LoisMaill Lois10 วันที่ผ่านมา
    • thworld.info/to/Z25k36Wy3oGty3c/w-d-xo

      Rahim LanRahim Lan9 วันที่ผ่านมา
  • Wasting My time

    Boy RagnarokBoy Ragnarok10 วันที่ผ่านมา
  • Doa kan sy supaya dapat kerja dan murah rezeki..sbb tahun ni niat nk tamatkan zaman bujang..amin terima kasih

    Aliff DzulhailieAliff Dzulhailie10 วันที่ผ่านมา
  • Fendy xser go la hahaha

    Epuul lianaEpuul liana10 วันที่ผ่านมา
  • Saya suka tengok Pok tar berlakon sebab lawak sangatttttttt

    Realme FlameRealme Flame10 วันที่ผ่านมา
  • bekeng molek poktar dale video ni. naka eh kelih. haha asif semak jetak dalea video

    amna Duniyaamna Duniya10 วันที่ผ่านมา
  • tajuknya NAFSU KUDA SEORANG PAKCIK PADA GADIS SEKOLAH

    zaraki kenpachizaraki kenpachi10 วันที่ผ่านมา
  • Hahahha jadi poktar pun hahau sakit perut

    mann mannmann mann10 วันที่ผ่านมา
  • Kenapa perlunya berlajar

    Ori KyuroOri Kyuro11 วันที่ผ่านมา
  • Pok Tar : Panggil gapo ni Asif : Panggil Gapo Pok Tar : Ni oyak dgn tino ni Pok Tar : Mu Bahas Sai Kamal : Daddy... Asif : Balik Mano ni.. Sai Kamal : Dari mano, Sekoloh lah Asif : Dari Sekoloh.. Lewat petang Sai Kamal : Baru pukul 4 Pok Tar : Pukul 4 lagu mano Asif : Haa Pok Tar : Pukul 4 lagu mano... Mu benggong jugok.. Pukul 4 lagu mano Asif : Dok Daddy.. Pukul 4 dio mari koloh. Pok Tar : Pukul 4 dio masuk lah balik koloh, mu pun bengong jugok, aku tampar kang😂😂 , hok tu x reti, Oyak Gini hat ni nok masuk , ni nok balik , hok ni nak masuk dio cakap lagu ni, hok ni nok balik, Buat Mula2, Hoo lah mu dok reti..

    Malayaa OfficialMalayaa Official11 วันที่ผ่านมา
    • @Boleh tak Macam tu • 😂😂

      Malayaa OfficialMalayaa Official8 วันที่ผ่านมา
    • Ouh, ok

      Boleh tak Macam tu •Boleh tak Macam tu •8 วันที่ผ่านมา
  • Padahal masih same2 melayu ye, sebijik pon sy tak paham bahasa kelantan ni. Nasib baik ade terjemah. Ape pon terbaik lakonan ny di suasana kampong mcm ni sy suka. Teruskan kerjayaan ny saudara. Sy amat menyokong ny. Slm hangat dr sy anak melayu selatpanjang riau Indonesia.

    Surya N&GSurya N&G11 วันที่ผ่านมา
    • thworld.info/to/Z25k36Wy3oGty3c/w-d-xo

      Rahim LanRahim Lan9 วันที่ผ่านมา
  • terbaik syahmi.. ( supportchannelsayaplease) bru bljar buat video makan makan 😬

    ATOK CHANNEL 90sATOK CHANNEL 90s11 วันที่ผ่านมา
  • poktar guano nekkey molek hahahha selokk sukoo

    Muhaimin MuhamedMuhaimin Muhamed11 วันที่ผ่านมา
  • Tajuk lagu last?

    Kaky ReregapKaky Reregap11 วันที่ผ่านมา
  • 🤣

    Tv Sana SiniTv Sana Sini11 วันที่ผ่านมา
  • cntiknyaa gmbr A plus

    Hisyam AlizaHisyam Aliza11 วันที่ผ่านมา
  • terbaik

    mawarmawar11 วันที่ผ่านมา
  • Tahniah abe mat dpt moto baru. Terima kasih mie. Semoga semuanya dimurahkan rezeki

    M. Faizal SabriM. Faizal Sabri11 วันที่ผ่านมา
  • keren salam dari indonesia

    Aceng GantengAceng Ganteng11 วันที่ผ่านมา
  • hmm.. disappointed xde terjemahan.. 😔

    Jai WinchesterJai Winchester11 วันที่ผ่านมา
    • ha? ada je :)

      ReVeLuv CherryReVeLuv Cherry5 วันที่ผ่านมา
  • 5:10 kat belakang tu rumah aku

    Mohd RaduanMohd Raduan11 วันที่ผ่านมา
    • thworld.info/to/Z25k36Wy3oGty3c/w-d-xo

      Rahim LanRahim Lan9 วันที่ผ่านมา
  • Hahaha..gerek sangkut lutut

    Saiful AmirulSaiful Amirul11 วันที่ผ่านมา
  • Comel nye tgok permandangan ladang kelapa sawit,nmpak tenang n sejuk mata memandang.ramadhan dh mkin hampir.semoga kita semua dpat bertemu dgan bulan mulia serta dpat mjalani ibadah puasa dgan normal n myambut hari raya tnpa covid lgi .amin

    Fn D¡eyyFn D¡eyy11 วันที่ผ่านมา
    • Itu bukan pokok sawit tapi pokok kurma

      Kama AweKama Awe11 วันที่ผ่านมา
  • Teringat kt ifanida duk penang bila tgok drama spontan syahmi sazli sebab ifa suka tgok drama spontan syahmi.rindu sgat² kt si ifa...dh plan nk khwin tapi xde jodoh.dh x dpat nk hubungi lgi,doa kn kami semoga kami brdua diketemu kn n dpat bersatu balik.hrap² ifa baca komen nie. JAGA SATU "HATI"❤️ PEGANG SATU NAMA "IFA" SIMPAN DALAM "HATI"❣️ SETIA HUJUNG "NYAWA" TINGGAL KENANGAN ❤️2018-2020💔

    Fn D¡eyyFn D¡eyy11 วันที่ผ่านมา
  • Terbaiklah cite nya

    Muhd NasrullahMuhd Nasrullah11 วันที่ผ่านมา
  • Waner tuu tag kat luor ad agi x cabut keee😂🤣

    8D Mixed8D Mixed11 วันที่ผ่านมา
  • Terbaik cerita ni lucu gile tp ada masej tersendiri terbaik

    Akhbar BonaAkhbar Bona12 วันที่ผ่านมา
  • Teruskan berkarya saudara 👍🏻🤲🏻

    Ahmad SolahuddinAhmad Solahuddin12 วันที่ผ่านมา
  • BUAT PROMOSI DULU KAN 😂😂😂

    Farhana MohdnohFarhana Mohdnoh12 วันที่ผ่านมา
  • Syahmi dan kwn2 yg menjayakan drama ini terima kasih sebab setiap kali sy menonton drama syahmi blh buat sy ketawa terbahak2😆😆😆

    Wan JijoWan Jijo12 วันที่ผ่านมา
  • Ganas poktar...kejer nak tampar org jer...🤣🤣🤣

    Pidoih ZakariaPidoih Zakaria12 วันที่ผ่านมา
  • Saya dari Indonesia 😀

    MR MELSIMR MELSI12 วันที่ผ่านมา
  • Mana lagu baru sai

    Muhd HarrisMuhd Harris12 วันที่ผ่านมา
  • terbaik punye cerita boss kawe suko tengok cerita demo syahmi nok suko ado🤣🤣🤣terbaik la bosss.

    Zakri YacobZakri Yacob12 วันที่ผ่านมา
    • thworld.info/to/Z25k36Wy3oGty3c/w-d-xo

      Papa FamilyPapa Family11 วันที่ผ่านมา
  • Terbaikkk

    my anglermy angler12 วันที่ผ่านมา
    • thworld.info/to/Z25k36Wy3oGty3c/w-d-xo

      Rahim LanRahim Lan9 วันที่ผ่านมา
  • mule2 kene kepala pengat dah.. lepas tu komunis mu ni shahrul.... hahahahahaha.. mengonglaaa..

    Saiful HelmiSaiful Helmi12 วันที่ผ่านมา
  • kelakor part sembang ngn ayah si zetty tuh.. hahahahaha.. ngek laaa..

    Saiful HelmiSaiful Helmi12 วันที่ผ่านมา
  • Kira kita, ketawa juga tengok cerita ni

    Ibrahim alpasiriIbrahim alpasiri12 วันที่ผ่านมา
  • Skolah jauh2 bulih blik skali niii suggooh hihi

    Zul HafiziZul Hafizi12 วันที่ผ่านมา
  • Tosen ke toseyy 😅🤣🤣

    Farisha Irwayu Tuan AsmawiFarisha Irwayu Tuan Asmawi12 วันที่ผ่านมา
  • Keenakan buah kurma dari timur tengah "yusuf taiyoob" keenakan tiada tandingan nya "yusuf taiyoob"

    Mad SopyMad Sopy12 วันที่ผ่านมา
  • Lawak lah..ada bedul kat belakang tu😂

    Amirul AqifAmirul Aqif12 วันที่ผ่านมา
  • Kami nak video lagi panjang mi!!!!!fuhhhh terbaik la mi..tidak mengecewa kan..semoga maju jaya..salam dari joho mi..

    ALIF HAIKAL NORASSIKINALIF HAIKAL NORASSIKIN12 วันที่ผ่านมา
  • Assalamualaikum

    Nor AbadiNor Abadi12 วันที่ผ่านมา
  • ada yang tahu lagu apa ???

    Ana LailaaAna Lailaa12 วันที่ผ่านมา
  • 3:43

    your commentyour comment12 วันที่ผ่านมา
  • Nice story bang

    Noor SafizalNoor Safizal12 วันที่ผ่านมา
  • Shahrul 🤣

    Mohamad hafiz HafizMohamad hafiz Hafiz12 วันที่ผ่านมา
  • prehh sngat pok tar , kendor sikit haha

    Hairil HarrisHairil Harris12 วันที่ผ่านมา
  • gomo klate gomo..last2 kena gomol😂😂

    Suhaimi HussinSuhaimi Hussin12 วันที่ผ่านมา
THworld